Webinar over de emotionele gevolgen van het leven met een nierziekte


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 20 november 2023

Als je een chronische aandoening krijgt, komt er veel op je af. Niet alleen op medisch, maar ook op mentaal vlak is er vaak veel te verwerken. Hoe ga je om met fysieke achteruitgang, angst, emoties, onzekerheid, medische tegenslagen, vermoeidheid etc.? En hoe is de impact op je relatie, gezin en/of sociale leven? In het webinar Emotionele gevolgen en impact van leven met een aandoening hoor je meer over deze onderwerpen.

Veel mensen hebben ook nog te maken met een combinatie van aandoeningen (bijvoorbeeld nierschade, diabetes en/of hart- en vaatziekten) wat het vaak nog ingewikkelder maakt. Dit alles kan als gevolg hebben dat je je somber of depressief voelt. Bij de medisch specialist is er niet altijd tijd om uitgebreid met je te praten over wat de aandoening psychisch/mentaal met je doet.

Spreker

Dr. Sasja Huisman, klinisch (medisch) psycholoog en senior onderzoeker op de afdeling Interne Geneeskunde in het LUMC gaat tijdens dit webinar in op de emotionele gevolgen en impact van het leven met één of meerdere aandoeningen. Waar mogelijk zal zij ook handvatten en tips geven. 

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar wordt door de Harteraad, Diabetesvereniging Nederland en Nierpatiënten Vereniging Nederland en is voor iedereen die één of meerdere aandoeningen heeft.

Ook je partner/naaste is van harte welkom, ook zijn of haar leven wordt tenslotte beïnvloed door jouw aandoening.

Stuur je vraag in

Om dit webinar zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je (informatie)behoefte zijn de vragen van de deelnemers medebepalend voor de inhoud. Heb je een vraag? Stuur je vraag dan in via dit formulier.

Om je privacy te beschermen kunnen sprekers niet ingaan op je persoonlijke situatie, maar geven zij in algemene zin antwoord op je vraag. Vragen van dezelfde strekking zullen gebundeld worden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de link onderaan deze pagina.

Na aanmelding krijg je direct een bevestigingsmail toegestuurd met de link naar het webinar. Op de dag zelf ontvang je nog een herinneringsmail (met inloglink).

 

Ik meld me aan

 

Logo DVN

Datum & tijd

12 december 2023
19.30 tot 20.45 uur

Soort bijeenkomst

Webinar