Wij zoeken een sociaal raadsman of -vrouw

Gepubliceerd op 17 september 2019

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) is een vereniging van en voor mensen met een verstoorde nierfunctie, getransplanteerden en donoren met circa 7000 leden. Wij behartigen de belangen van deze patiënten, hun partners, ouders, kinderen en familieleden. Aandachtsgebieden hierbij zijn lotgenotencontact, kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven, organisatie en financiering van zorg.

De Nierstichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven van nierpatiënten, want de impact van een nierziekte op het dagelijks leven is groot. De Nierstichting werkt aan concrete oplossingen die nierschade voorkomen, de genezing van nierziekten dichterbij brengen en aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Dat doen wij niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, vrijwilligers, bedrijven en vele anderen.

STAP, Steun- en adviespunt

De NVN en Nierstichting geven samen invulling aan het Steun- en adviespunt (STAP). Een team van 3 medewerkers geeft individuele patiëntondersteuning aan nierpatiënten, naasten en donoren gericht op het vergroten van kwaliteit van leven en het bevorderen van eigen regie.

Voor tijdelijke ondersteuning van het team van STAP zijn wij op korte termijn op zoek naar een ervaren

Sociaal raadsman of -vrouw

(Het betreft een functie van 20 uur per week, in eerste instantie voor een periode van 6 maanden.)

In deze functie bent u het eerste aanspreekpunt voor mensen die de weg niet kunnen vinden in het sociaal domein. U staat hen telefonisch bij, verwijst door naar de juiste hulp/instantie of biedt concrete ondersteuning. U combineert uw vakkennis met de ervaringskennis van nierpatiënten en levert belangrijke inhoudelijke input voor collectieve belangenbehartiging en voorlichtingsmateriaal.

Wat wij vragen

 • U hebt minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • U hebt Hbo Sociaal-Juridische Dienstverlening of een vergelijkbare opleiding.
 • Kennis van sociale wet- en regelgeving, o.a. Wmo, Participatiewet, Wet verbetering poortwachter, WIA, Wajong, etc.
 • Ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Kennis over leven met een chronische ziekte in combinatie met werk en school/studie.
 • U bent een betrokken persoonlijkheid met inlevingsvermogen in mensen met een chronische ziekte.
 • Ervaring met het houden van een telefonisch spreekuur en beheersing van de hiervoor benodigde gesprekstechnieken.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • U werkt goed in teamverband, maar ook zelfstandig.

Wat wij bieden

 • Een veelzijdige baan waarin u veel kunt betekenen voor mensen met een chronische nieraandoening en hun omgeving.
 • Bevlogen, enthousiaste collega’s en vrijwilligers voor wie uw kennis regelmatig belangrijke input vormt.
 • Korte lijnen en directe communicatie.

U komt als medewerker in dienst bij de NVN. De NVN volgt de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Het salaris bedraagt maximaal € 4.118 bruto per maand op fulltime basis, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Indeling binnen de schaal vindt plaats op basis van ervaring.

Voor informatie over de functie kijk op de website (www.nvn.nl) of u kunt contact opnemen met Hans Blaauwbroek, projectleider IPO: 06 – 54 604 003 of h.blaauwbroek@nierstichting.nl.

Hoe kunt u solliciteren?

Bent u geïnteresseerd in deze functie, dan ontvangen wij graag een brief met uw cv ter attentie van mw. M. Ho-dac-Pannekeet, directeur. U kunt uw sollicitatie tot 30 september 2019 mailen naar zijlstra@nvn.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 17 oktober 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.