Wist je dat je als ervaringsdeskundige kunt meedenken over richtlijnen?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 januari 2024

In een medische richtlijn staat zo concreet mogelijk beschreven wat de beste zorg is voor de patiënt. Via onze patiëntadviesraad praten we mee over richtlijnen die op nierpatiënten van toepassing zijn, zodat de stem van de patiënt wordt meegenomen en de zorg voor nierpatiënten verder verbeterd wordt. Draag jij hier graag aan bij, dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als ervaringsdeskundige geef je feedback op voorstellen voor nieuwe richtlijnen of de aanpassing van bestaande. Jij weet immers als geen ander wat een richtlijn straks in de praktijk voor patiënten betekent. Ook help je bij het maken van patiëntinformatie op basis van de richtlijnen.

Ondersteuning?

Je komt in een team met enthousiaste, betrokken vrijwilligers met wie je samenwerkt. Daarnaast krijg je een training als je begint én ondersteuning van de coördinator patiëntenparticipatie kwaliteit van zorg. Reiskosten voor de bijeenkomsten worden vergoed.

Interesse? 

Lees dan de uitgebreide vrijwilligersvacature Ervaringsdeskundigen Patiëntadviesraad Richtlijnen​.