Zeuren over de hitte?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 01 augustus 2019


Man, man, man, wat kreeg Nederland het afgelopen weken voor de kiezen.
In mijn persoonlijke omgeving heb ik tolerantie van de gezonde mens richting de kwakkelende medemens met een lager energieniveau op z'n smalst gezien. Met de tropische temperaturen van eind juli mag je als chronisch zieke met een lager energieniveau ineens niet meer zeggen dat je last hebt van de hitte, want 'iederéén heeft het heet'. En dat klopt natuurlijk, Nederland lag op apegapen met temperaturen tegen de 40 graden Celsius.

Maar... één significant detail vergeet die gezonde mens. Misschien weten ze het niet eens. Dat jezelf op temperatuur houden energie kost. Véél energie, is mijn eigen ervaring. Zowel jezelf warm houden in de kou, als jezelf 'koel' houden tijdens hitte. Gaat het energieniveau van een gezond persoon bijvoorbeeld van 100 % naar 75 % of zelfs 65 %... zo gaat het energieniveau van veel mensen met een chronische
ziekte die dag in, dag uit al laag in de energie zitten, van de oorspronkelijke bijvoorbeeld 50 % doorgaans even hard naar beneden, naar bijvoorbeeld. 25 %. Leg dát die gezonde mens maar eens uit.... 

Dat was het voor nu, ik ben er weer van tussen.... ik ga even op een stoeltje voor het raam zitten genieten van het huidige weer: 19 graden en regen! 

 

Foto: Stockexchange