Brochures nieren, nierschade, erfelijkheid en behandelingen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Wat is de functie van de nieren? En wat betekent het als je nieren niet goed werken? Hoe komt het dat nieraandoeningen vaak samengaan met hoge bloeddruk en diabetes?

Wij hebben verschillende brochures over nieren, nierschade en nieronderzoek. Bekijk ze of bestel ze met het formulier onderaan deze pagina.

 

Hoe werken uw nieren?

De nieren hebben verschillende taken. Als ze door ziekte of een andere oorzaak minder goed gaan werken, heeft dat veel gevolgen.

Deze folder legt uit wat nieren doen en waarom ze zo belangrijk zijn. Maar ook wat er gebeurt als de nieren niet goed meer werken.

Als uw nieren niet goed meer werken

Als je te horen hebt gekregen dat je nieren niet goed meer werken, roept dit waarschijnlijk veel vragen op. Wat betekent het voor je lichaam, voor je leven en voor de toekomst? Wat kun je straks nog wel doen en wat niet? Waar moet je allemaal op gaan letten? Wie kan je hierbij helpen?

Deze brochure wordt herzien en is tijdelijk niet leverbaar. Je kunt hem wel bekijken. 

Nieren, hoge bloeddruk en diabetes

Mensen met hoge bloeddruk hebben vaak nierschade. Net als mensen met diabetes. Door hoge bloeddruk ontstaat schade aan de nierfilters. Door diabetes gebeurt dat ook. Verder hebben mensen met diabetes vaak al een hoge bloeddruk. In deze folder lees je hoe dat werkt.

Deze brochure wordt herzien en is tijdelijk niet leverbaar. Je kunt hem wel bekijken. 

Erfelijkheid en nierziekten

Sommige nierziekten zijn erfelijk. In deze brochure lees je hoe erfelijke nierziekten doorgegeven kunnen worden. Ook vind je informatie over de rol van de klinisch geneticus, erfelijkheidsonderzoek en de gevolgen die de uitslag voor jou, je familie en een eventuele kinderwens kan hebben.

Deze brochure is alleen online te bekijken, je kunt hem niet bestellen.