Brochures nieren, nierschade, erfelijkheid en behandelingen

Hoe werken uw nieren?

Deze brochure legt uit wat nieren doen en waarom ze zo belangrijk zijn. Maar ook wat er gebeurt als de nieren niet goed meer werken.

Als uw nieren niet goed meer werken - chronische nierschade

Wanneer u te horen hebt gekregen dat uw nieren niet goed meer werken, roept dit waarschijnlijk veel vragen bij u op. Wat betekent het voor uw lichaam, voor uw leven en voor de toekomst? Wat kunt u straks nog wel doen en wat niet? Waar moet u allemaal op gaan letten? Wie kan u hierbij helpen?

Onderzoek van de nieren

Om te kijken of uw nieren beschadigd zijn en hoe groot die schade is, is een aantal onderzoeken mogelijk. In deze brochure vindt u een overzicht van en uitleg over de meest voorkomende onderzoeken.

Erfelijkheid en nierziekten

Sommige nierziekten zijn erfelijk. In deze brochure leest u hoe erfelijke nierziekten doorgegeven kunnen worden. Ook vindt u informatie over de rol van de klinisch geneticus, erfelijkheidsonderzoek en de gevolgen die de uitslag voor u, uw familie en uw eventuele kinderwens kan hebben.

Behandeling van chronische nierschade

Als uw nieren door ziekte of een andere oorzaak hun werk niet goed meer doen, heeft u een behandeling nodig. Welke hangt af van hoe goed uw nieren nog werken. In deze folder vindt u informatie over de behandelingen die in de verschillende stadia mogelijk zijn.

Nierziekten, hoge bloeddruk en diabetes

Nieren, hart- en vaatziekten, diabetes en een hoge bloeddruk hebben veel met elkaar te maken. In deze folder vindt u uitleg over het ingewikkelde samenspel tussen nieren, hoge bloeddruk en diabetes en wat u zelf kunt doen om het risico op problemen te verlagen.

Deze brochure wordt momenteel herschreven, hij is tijdelijk alleen digitaal te bekijken.

Brochures bestellen