Brochures nieren, nierschade, erfelijkheid en behandelingen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Wat is de functie van de nieren? En wat betekent het als je nieren niet goed werken? Hoe komt het dat nieraandoeningen vaak samengaan met hoge bloeddruk en diabetes?

Wij hebben verschillende brochures over nieren, nierschade en nieronderzoek. Bekijk ze of bestel ze met het formulier onderaan deze pagina.

 

Hoe werken uw nieren?

De nieren hebben verschillende taken. Als ze door ziekte of een andere oorzaak minder goed gaan werken, heeft dat veel gevolgen.

Deze folder legt uit wat nieren doen en waarom ze zo belangrijk zijn. Maar ook wat er gebeurt als de nieren niet goed meer werken.

Als uw nieren niet goed meer werken

Wanneer u te horen hebt gekregen dat uw nieren niet goed meer werken, roept dit waarschijnlijk veel vragen bij u op. Wat betekent het voor uw lichaam, voor uw leven en voor de toekomst? Wat kunt u straks nog wel doen en wat niet? Waar moet u allemaal op gaan letten? Wie kan u hierbij helpen?

Nieren, hoge bloeddruk en diabetes

Mensen met hoge bloeddruk hebben vaak nierschade. Net als mensen met diabetes. Door hoge bloeddruk ontstaat schade aan de nierfilters. Door diabetes gebeurt dat ook. Verder hebben mensen met diabetes vaak al een hoge bloeddruk. In deze folder leest u hoe dat werkt.

Erfelijkheid en nierziekten

Sommige nierziekten zijn erfelijk. In deze brochure leest u hoe erfelijke nierziekten doorgegeven kunnen worden. Ook vindt u informatie over de rol van de klinisch geneticus, erfelijkheidsonderzoek en de gevolgen die de uitslag voor u, uw familie en uw eventuele kinderwens kan hebben.

Deze brochure is alleen online te bekijken, u kunt hem niet bestellen.

Brochures bestellen