Zalm met walnotensalsa


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Bent u op zoek naar een bijzonder gerecht voor de paasdis? Probeer dan deze zalm met walnotensalsa eens: feestelijk en natuurlijk zoutarm.

Het recept is voor 2 personen, de bereidingstijd is 20 minuten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • 4 takjes peterselie, fijn gehakt
  • ½ teen knoflook, klein gesneden
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ eetlepel kappertjes, fijn gesneden
  • 25 gram walnoten, gehakt
  • 2 moten zalm à 125 gram
  • peper uit de molen

Bereiding

  • Meng voor de salsa de olijfolie, de azijn, de gehakte peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
  • Voeg de gehakte walnoten pas vlak voor het opdienen toe.
  • Bestrooi de zalm met peper en bak de zalm in olie of vloeibaar bak en braadvet in ca. 10 minuten gaar. (De zalm kan ook onder de grill bereid worden).
  • Leg de gare zalm op voorverwarmde borden en schep de salsa over of naast de vis.

Bevat per portie

  • 28 gram eiwit
  • 0,67 gram zout (270 mg natrium)
  • 580 mg kalium
  • 370 mg fosfaat