Met en voor elkaar, door ons allemaal


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Dit is al weer de laatste werkweek van dit jaar. Een jaar waarin SAMEN een andere lading heeft gekregen. We werkten samen, maar anders dan voorheen. Dat geldt voor bureaumedewerkers onderling, maar ook voor de samenwerking tussen NVN-medewerkers en NVN-vrijwilligers en/of NVN-leden.

Anders dan anders zagen we elkaar ook dit jaar amper live en was er minder ruimte voor koffie- en wandelganggesprekken. En dat is een groot gemis! Want wat zijn alle ‘samenwerkers’ belangrijk voor ons. Vanuit ervaring als patiënt of als mens met ervaring als mantelzorger of gewoon qua talenten, werk- en levenservaring.

Jullie zijn van onschatbare waarde voor onze vereniging en de mensen voor wie we ons inzetten. Op deze plek dus een welgemeend bedankje aan iedereen die – op welke manier dan ook – heeft bijgedragen aan de NVN: Dank jullie wel!!

Namens het hele NVN-team:
fijne feestdagen en een goed begin van 2022

Helaas zat de vrijwilligersbarbecue er opnieuw niet in dit jaar: in 2022 gaan we actief aan de slag om een ontmoeting mogelijk te maken. Of dat live kan, weet ik nog niet, maar we doen ons best daarvoor.

‘Samen’ is ook het woord in KOERS: met de Nierstichting hebben we doelen gesteld voor de lange termijn en één gezamenlijk jaarplan gemaakt. In het Activiteitenplan 2022 kun je lezen wat we volgend jaar willen doen.

We hebben ook gemerkt dat we sinds de coronacrisis – meer dan in de periode ervoor – samenwerken met de professionals in de zorg. Samen webinars organiseren, met elkaar antwoorden formuleren op vragen van nierpatiënten, samen optrekken richting politiek.

Het is fijn om te merken dat we serieus worden genomen en onze achterban zo goed kunnen vertegenwoordigen. Én dat onze webinars bijdragen aan laagdrempelig contact tussen zorgverleners en patiënten.

Voor 2022 willen we dat woord SAMEN graag behouden. Al ben ik me er ook van bewust dat sommige lezers van dit blad juist mensen missen om hen heen. Daarom een oproep van mijn kant voor de laatste dagen van het jaar: kijk eens extra naar elkaar om, pas een beetje extra op elkaar. Juist met de feestdagen is dat belangrijk.

Namens het hele NVN-team: Fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.

Marja Ho-dac is directeur van de NVN. In haar blog geeft zij een kijkje achter de schermen bij de NVN.

Marja's columns verschijnen ook in ons tijdschrift Wisselwerking.