Stappen maken


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Augustus 2021

Fijn, dat die mondkapjes af mogen. Althans, zo voelt het voor mij. Voor de mensen die (nog) niet weten of de vaccins hen beschermen, is het nog niet veilig, ook al lopen er nu minder besmettelijke mensen rond dan voorheen. Net als aan het begin van de coronacrisis is het wachten op informatie frustrerend. Ben ik nu wel of niet beschermd, krijg ik wel of geen derde vaccin?

Samen met u zijn wij bij de NVN ongeduldig. Tegelijk weten we dat wetenschappers echt hun best doen. En aan fake news hebben we niks, natuurlijk. In ons webinar van 24 augustus zal meer bekend worden over resultaten van de RECOVAC-studie. Ook zal een panel van deskundigen uw vragen over coronavaccinaties beantwoorden. Aanmelden kan in de agenda.

Andere webinars over uiteenlopende interessante onderwerpen hebben we afgelopen maanden uitgezonden. U kunt deze terugkijken als u ze hebt gemist. We merken dat dit soms zelfs vaker gebeurt dan dat mensen live meekijken. Fijn, dat we hiermee zo’n grote groep belangstellenden kunnen bereiken.

Er is naar ons geluisterd bij het ministerie, ons advies over een betere vergoedingsregeling voor donoren is overgenomen

In mei gaven we input voor de evaluatie van de ‘Subsidieregeling Donatie bij leven’ van het ministerie van VWS. Een van de uitkomsten is dat nog niet voor alle mensen alle obstakels om een orgaan te doneren, zijn weggenomen. Er is naar ons geluisterd. Ons advies om vooral voor zzp’ers nog eens goed naar de vergoedingen en zekerheden te kijken, is overgenomen. Natuurlijk gaan we in de gaten houden of er ook echt iets met ons advies gebeurt. U leest er meer over in de rubriek Nieuws.

Voor de NVN komt er na de zomer een belangrijke stap. We gaan de on- en offline informatievoorziening vanuit NVN, Nierstichting en nieren.nl nog meer samenbrengen en elkaar laten versterken. Dus Wisselwerking bijvoorbeeld nog meer verbinden met nieren.nl en de websites en andersom. Met een nieuwe manager en de aansturing van nieren.nl vanuit de NVN maken we alle betrouwbare patiëntinformatie en nieuws nog meer en beter vindbaar. Leuk, zo’n volgende stap, zo gaan we van goed naar nog weer beter. Voor u en met u!

Marja Ho-dac is directeur van de NVN. In haar blog geeft zij een kijkje achter de schermen bij de NVN.

Marja's columns verschijnen ook in ons ledenblad Wisselwerking.