Gezocht: vrijwilligers die de kwaliteit van dialysecentra beoordelen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 24 november 2023

Voor het project Patiëntparticipatie bij visitatie van dialysecentra zoeken wij mensen die dialyseren of gedialyseerd hebben. Zij gaan samen met andere patiënten en professionals de kwaliteit van dialysecentra beoordelen.

De kwaliteit van de zorgverlening van een dialysecentrum wordt elke 3 jaar gemeten. Dit gebeurde altijd door een visitatieteam met een nefroloog en een gespecialiseerd verpleegkundige.

In 2022 hebben we een project gedaan waarin we het visitatieteam uitbreidden met 'patiëntvisitatoren' omdat het perspectief van de patiënt natuurlijk belangrijk is in het beoordelen van de kwaliteit van zorg. Samen hebben ze, in 2022, 4 dialysecentra bezocht en beoordeeld. In 2024 start een vervolgproject waarin we dit verder gaan ontwikkelen.

Interviews afnemen

Voor dit project zijn we op zoek naar mensen die dialyseren of gedialyseerd hebben en die interesse hebben in de rol van patiëntvisitator. Concreet betekent dit dat je samen met andere patiëntvisitatoren dialysecentra onderzoekt op kwaliteit van zorg, dit doe je door een aantal patiënten van het dialysecentrum te interviewen. Op basis van de interview schrijf je samen een verslag.

Training

De NVN zorgt voor een goede training vooraf, begeleiding gedurende het hele traject en een reiskostenvergoeding.

In januari/februari 2024 zal de scholing door NVN gaan plaatsvinden en maart t/m juli 2024 zullen de eerste visitaties gaan plaatsvinden.

Meer weten of je aanmelden?

Heb je vragen of wil je meedoen? Neem dan contact op met Marliek Coppens (coppens@nvn.nl) en Wanda Konijn (konijn@nvn.nl).