Praten over dialyse en transplantatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 augustus 2022

Dialyse en niertransplantatie zijn ingrijpende behandelingen. Wil je meer weten over de gevolgen voor het dagelijks leven? Heb je nog veel vragen? Dan kan het prettig zijn om eens te praten met iemand die zelf ervaring met (een van) deze behandelingen heeft.

Een ervaringsdeskundige begrijpt wat je doormaakt, en wat een behandeling in de praktijk betekent. Vaak kan een ervaringsdeskundige ook praktische tips geven.

Via nieren.nl staan meerdere ervaringsdeskundigen voor je klaar. Zij hebben ervaring met een of meer vormen van dialyse en een aantal van hen heeft zelf ook een niertransplantatie gehad. Ga in gesprek over wat je bezighoudt, en stel je vragen. Het gesprek vindt online of telefonisch plaats.

De ervaringsdeskundigen geven geen medisch advies, daarvoor moet je bij een arts zijn.

Aanmelden kan via:

Maand van de Nieren

Oktober 2022 is Maand van de Nieren. Er zijn dan verschillende groepsgesprekken waarin je je vragen kunt stellen over verschillende nierfunctievervangende behandelingen. Kijk in de agenda voor de datums: Maand van de Nieren