Vandaag start de Nierstichting Restaurant Driedaagse


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 12 maart 2019

Vandaag start de tweede editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Op 12, 13 en 14 maart serveren bijna 120 restaurants door heel Nederland een speciaal tasting-menu, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit smaakevenement wil de Nierstichting, in samenwerking met o.a. Koninklijke Horeca Nederland en restaurateurs, een groot publiek aanspreken en laten proeven hoe smaakvol eten met minder zout is.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: 'De ongezouten waarheid is dat het merendeel van de Nederlanders te veel zout eet. Met de Nierstichting Restaurant Driedaagse willen wij mensen inspireren en laten proeven dat eten met minder zout juist bijzonder lekker is.'

Topchefs

Topchefs en ambassadeurs van het event SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch @ the Waterfront) en Marko Karelse (Villa la Ruche) onderstrepen dit. Menno Post: 'Ik wil mijn gasten laten zien en proeven dat het ook anders kan.' Wilco Berends sluit zich hierbij aan: 'Door de Driedaagse word je als chef uitgedaagd om niet direct naar het zoutvaatje te grijpen, maar om naar alternatieven te zoeken.'

Te zout

Nederlanders eten op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel zout per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1.7 miljoen Nederlanders heeft nierschade, dit komt neer op circa 10% van onze bevolking. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen.

Online reserveren

Reserveren voor een lunch of diner vanaf 3 gangen bij deelnemende restaurants kan via www.restaurantdriedaagse.nl

Bekijk ook

  • Zoutloze restaurants, een overzicht van restaurants waar NVN-leden lekker en zoutarm hebben gegeten