Vispotje met groenten


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

April 2018

Als je een beetje handig bent in de keuken is het eigenlijk niet zo moeilijk om zonder of met heel weinig zout te koken. Je leert snel welke producten je niet moet gebruiken en het scheelt al erg veel als je geen potjes, pakjes of zakjes gebruikt. Gewoon zelf maken is altijd het beste (en het lekkerste).

Ben je wat minder bedreven op kookgebied, dan zijn er verschillende websites waar je zoutarme recepten kunt vinden. Dit vispotje vond ik op www.zoutbeperkt.nl. Het is heel eenvoudig te maken.

U heb nodig

Recept voor 2 personen

  • 200 gr schol- of kabeljauwfilet
  • citroensap
  • peper
  • 1 el vloeibaar bak- en braadproduct (bij voorkeur zonder natrium)
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1½ winterwortel, in blokjes
  • 150 gr peultjes (afhalen en wassen)
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • 100 ml natriumarme bouillon (vis- of groentebouillon)
  • 4 el witte wijn
  • 1 el gemalen peterselie

Bereiden

  • Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg de ui, wortel en peultjes met de champignons erin.
  • Schenk hier de bouillon overheen.
  • Zet de schaal 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (2500).
  • Leg daarna de filets op de groenten.
  • Schenk de wijn eroverheen en strooi de peterselie over de vis.
  • Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie of deksel 15 minuten in de hete oven.

Lekker met bruin of meergranen stokbrood.

Bevat per persoon

  • 21 g eiwit
  • 0,31 g zout
  • 1160 mg kalium
  • 415 mg fosfaat

Met dank aan Monique Hoogerwerf (diëtist Meander Medisch Centrum in Amersfoort/St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein) voor de berekening van de voedingswaarden.

Frans is amateurkok en redacteur van ons tijdschrift Nier magazine. Hij kookt elke 2 maanden een zoutarm gerecht voor ons. 

Bekijk ook