Licht


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Lente: ’s ochtends een rondje met de hond in het licht. En meer energie om extra actief te doen. Zo doe ik mee aan een beweegchallenge met collega’s, waarin we elke dag 5 oefeningen doen en elkaar BINGO appen als je klaar bent. Wat zijn sommigen fanatiek. Maar dat motiveert wel! Goed om juist in coronatijd extra aandacht te besteden aan je leefstijl. Bewegen, verstandig eten, ontspannen. Ook in de Wisselwerking van april was er veel aandacht voor wat wel en niet werkt. Voor mij werkt zo’n challenge. Aan het einde van een drukke werkdag of soms tussendoor lekker bewegen. Ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

Kom maar op

Dat er eindelijk licht aan de horizon is in de coronacrisis, geeft ook energie. Hoe meer vaccins, hoe meer vrijheid. Wanneer ik dit optik, ziet het ernaar uit dat nierpatiënten allemaal in het tweede kwartaal van dit jaar hun vaccinaties hebben gehad. Kom maar op met die vaccins.

En hopelijk kunnen de terrassen binnenkort open. Toen dit blad naar de drukker ging, werd dit serieus overwogen.

Grote onderwerpen

Mijn werkdagen zijn gevuld met twee grote onderwerpen.

1. De vaccinaties: binnen de expertgroep van het landelijk coördinatieteam nefrologie vliegen de mails dagelijks heen en weer. Bijvoorbeeld over het opstellen van brieven, over het oproepen van mensen, over het vermelden van de juiste informatie op nieren.nl, en over de antwoorden op door u gestelde vragen.

2. Het tweede onderwerp is KOERS: het traject dat is gericht op zowel interne samenwerking als het samenwerken met de partijen om ons heen. Hoe gaan we vanuit de behoeften van verschillende doelgroepen, en samen met anderen, goede oplossingen bedenken om nog meer te bereiken dan nu? KOERS is niet een WAT-strategie, want we doen al heel veel dingen die belangrijk zijn voor mensen met nierziekten en hun omgeving. Daar gaan we zeker niet mee stoppen. Het is een HOE-strategie: hoe doen we de dingen, zodat we met elkaar nog meer kunnen bereiken?

Ik houd u op de hoogte.

Marja Ho-dac is directeur van de NVN. In haar blog geeft zij een kijkje achter de schermen bij de NVN.

Marja's columns verschijnen ook in ons ledenblad Wisselwerking.