Keuzehulp dialyse


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Bij alle Nederlandse dialysecentra is de kwaliteit van de zorg hoog. Maar dialyse heeft zo’n impact op het leven van de patiënt dat het extra belangrijk is dat je kunt kiezen voor een dialysecentrum en een aanbod dat het best bij jouw wensen past. Of het nu gaat over dialysevormen, trainingen, maaltijden, parkeermogelijkheden of faciliteiten die tijdens de dialyses worden aangeboden.

De Keuzehulp dialysecentra is een online hulpmiddel op Zorgkaart Nederland dat helpt bij de keuze voor een geschikt dialysecentrum. Je kiest wat jij belangrijk vindt bij dialyse en de vergelijkingshulp zet overzichtelijk naast elkaar welke dialysecentra hier het meest aan voldoen.

Ook kun je verschillende dialysecentra met elkaar vergelijken en jouw mening over je dialysecentrum geven.

Wat doet de NVN?

De NVN heeft deze Keuzehulp samen met Patiëntenfederatie Nederland ontwikkeld. Daarbij is 150 dialysepatiënten gevraagd wat zij belangrijk vinden bij dialyse. Op basis van hun antwoorden is de inhoud van de Keuzehulp vastgesteld.

Om de Keuzehulp up-to-date te houden, vragen wij de gegevens elk jaar opnieuw uit bij alle dialysecentra en ziekenhuizen met dialysezorg in Nederland. De laatste update was in december 2020.

Lees meer