Wandeling voor nierpatiënten 2022


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Een mooie wandeling door het bos. En vooral: de mogelijkheid om weer vrienden te zien en met elkaar te dollen. Wie heeft daar nou geen zin in?

Op zondag 22 mei organiseerde de NVN verschillende wandelingen op het landgoed Zonnestraal in Hilversum. In de middag spreek ik daar af met mijn vrienden en collega’s van Wisselwerking. Daarnaast zijn er tientallen andere nierpatiënten aanwezig. Voor mij is het de eerste keer dat ik weer zoveel mensen bij elkaar zie. Best spannend! Toch voel ik me algauw veilig. Het is in de open lucht en bovendien zit de tweede boosterprik erin.

We worden hartelijk ontvangen met een drankje. Het is prachtig weer en de stemming zit er al goed in. Veel mensen kiezen voor een rondleiding over het landgoed met een gids. Anderen wandelen een route van circa 5 km door het Loosdrechtse bos. Zo ook mijn collega’s van de redactie en ik. 

Voor mij is het de eerste keer dat ik weer zoveel mensen bij elkaar zie. Best spannend!

Niet iedereen heb ik eerder gezien. De afgelopen twee jaar zijn er een paar wisselingen geweest binnen de redactie. Door de coronapandemie hebben we al die tijd online vergaderingen gehouden en zagen we elkaar alleen op het scherm. Dus naast het weerzien met ‘oude’ collega’s was het ook erg leuk om de nieuwkomers in het echt te ontmoeten.

5 km kan een heel eind zijn, maar niet als je de hele tijd lekker doorkletst. We stoppen af en toe om groepsfoto’s te maken en wat te drinken. En na nog geen uur en een kwartier komen we al weer aan bij het beginpunt.

Maar de middag is nog niet afgelopen: tijd voor nog een drankje en wat lekkers. En om gezellig na te praten. Als het op een gegeven moment toch afgelopen is, brengt een vriendin me thuis.

Een zeer geslaagde dag, dat moet zeker gezegd worden. Ik moet er vervolgens wel een halve week van bijkomen, maar hé, het was het helemaal waard!

Door Bianka Holtermann, redacteur van ons tijdschrift Wisselwerking

Lees ook

Bianka schrijft voor Wisselwerking en deze website. Lees haar columns: Bianka blogt.