All you nier is love


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 20 februari 2024

Roy vond een nierdonor via een bemiddelingsbureau: ‘Een wildvreemde wilde mijn leven redden. Ik stond perplex.’ Nu probeert hij zijn leven weer op te pakken. Samen met zijn vriendin Lisa. In de nieuwe Wisselwerking kun je hun verhaal lezen. 

Thema ‘relaties en intimiteit’

Ook in dit nummer: intimiteit en relaties zijn belangrijke aspecten van een mensenleven. Als je een nierziekte hebt, kan dit nogal eens in de knel komen, door vermoeidheid, medicatie of omdat je je niet lekker voelt in je lichaam. Helaas is hier niet altijd aandacht voor en rust er vaak nog een taboe op het onderwerp. Terwijl er meestal wel iets aan te doen is.

De NVN en de Nierstichting besteden het hele jaar door aandacht aan dit thema. Lees de feiten, cijfers, tips en tricks in het nieuwste nummer dat deze week verschijnt. Dit artikel lees je ook hier: Hoe zit het met jouw seksdrive?

En verder in Wisselwerking

  • Hoe vind je een donor? 3 bijzondere verhalen.
  • Nierpatiënten in beweging: fysiotherapeut Martin helpt.
  • Golfen met een handicap.
  • Positieve Gezondheid. Huh? Wat is dat?
  • Nieuwe serie columns over daten.

Gratis voor NVN-leden

Wisselwerking valt deze week bij alle abonnees en NVN-leden in de brievenbus. Wil je het blad ook ontvangen? Dan kan op 3 manieren:

Wisselwerking februari 2024