Coördinatieteam nefrologie opgericht


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 16 maart 2020

Dit weekend heeft de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) een coördinatieteam opgericht om de effecten van de corona-epidemie op de nefrologische zorg in Nederland het hoofd te bieden. Dit team bestaat uit leden van het NFN-bestuur, Nefrovisie en het Landelijk Overleg Nier Transplantatie (LONT).

Doel van dit team is om de leden (nefrologen en wetenschappelijk onderzoekers op het gebied van nierziekten) op de hoogte te houden van actuele adviezen over het coronavirus in Nederland. Vanzelfsprekend adviseert het coördinatieteam alle artsen de algemene richtlijnen van het RIVM te volgen, waar het gaat om klinische en poliklinische nefrologiepatiënten.

Waar adviezen ontbreken voor specifieke patiëntgroepen, zoals bijvoorbeeld dialysepatiënten, (isolatiemaatregelen bij dialysebehandeling, wanneer patiënten testen, hoe patiënten te vervoeren), zal het coördinatieteam op korte termijn met een praktische leidraad komen. Zodra die bekend is, zullen wij erover berichten op onze website.

Voor patiënten met een niertransplantatie zijn er adviezen opgesteld door het LONT en de Nederlandse Transplantatie Stichting, zie Het coronavirus en adviezen voor transplantatiepatiënten. Ook hier geldt, dat wij u op de hoogte zullen houden van eventuele wijzigingen of aanpassingen op deze adviezen.