Help je mee? Vragenlijst intimiteit en relaties


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 08 februari 2024

De NVN werkt aan informatie en ondersteuning bij het leven met een nierziekte, voor zowel nierpatiënten als naasten en donoren. In 2023 is het onderwerp Vermoeidheid uitgelicht. In 2024 zal een ander onderwerp meer in de schijnwerpers staan, namelijk Intimiteit en Relaties. Een persoonlijk onderwerp, en juist daarom is het belangrijk om jullie ervaringen te horen, zodat de NVN de juiste acties kan ondernemen.

Wetenschappelijk onderzoek lijkt erop te wijzen dat een nierziekte van grote invloed kan zijn op o.a. relaties, seksualiteit en daten. Om goede informatie en ondersteuning te kunnen bieden is de NVN benieuwd naar jullie ervaringen en wensen. Daarmee wordt bepaald welke informatie en activiteiten er in 2024 het beste kan worden aangeboden.

Help je mee?

De NVN doet dit niet alleen. Een groep onderzoekers is bezig met een onderzoek naar, met name, seksualiteit. Voor dit onderzoek is inzicht in de ervaringen van nierpatiënten heel belangrijk. Zo kunnen zij beter bepalen hoe de zorg rondom seksualiteit het beste kan worden ontwikkeld.

In de vragenlijst staat eerst een aantal vragen over je achtergrond. Daarna volgen vragen naar jullie ervaringen op het gebied van daten, relaties en intimiteit. Vanwege het wetenschappelijke onderzoek zullen er vervolgens wat meer vragen worden gesteld over seksualiteit.

Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt 10 tot 15 minuten. Help je mee? Hieronder vind je een link naar de vragenlijst.