Jij bent meer dan je nierziekte


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 04 april 2024

Mensen zijn niet hun aandoening. In de zorg ligt daar doorgaans wel de nadruk op; alle aandacht gaat uit naar het oplossen van gezondheidsproblemen. Wij willen meer aandacht voor de mensen zelf, o.a. voor hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Door het bieden van betrouwbare informatie en ondersteuning helpen wij mensen met een nierziekte en hun naasten om hun leven zo in te richten als ze zelf willen. Ook dragen we bij aan het verbeteren van zorg waarin ruimte is voor gesprekken over de eigen keuzes.

Hoe is jouw leven met een nierziekte?

De NVN werkt hard om alle nierpatiënten, naasten en nierdonoren informatie en ondersteuning te bieden waar we hen ook echt mee helpen. Om nog beter te kunnen bepalen aan welke onderwerpen wij moeten werken hebben we een vragenlijst gemaakt. In deze vragenlijst vragen we naar jouw ervaringen met het leven met een nierziekte.

De vragenlijst bestaat uit 3 delen:

  1. Eerst vragen we om een cijfer te geven aan 22 stellingen.
  2. Daarna vragen we je bij deze stellingen aan te geven of je een verandering zou willen. En welke zaken je het liefst zou willen veranderen in je leven.
  3. En als laatste hebben we een aantal vragen over jouw achtergrond.

Doe je mee?

Door het invullen van de vragenlijst weten wij aan welke onderwerpen wij moeten werken!

Het invullen duurt 10-15 minuten. Je kunt volledig anoniem meedoen.

 

Naar de vragenlijst