KREW komt naar Nederland!


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 11 april 2024

25 - 30 Europese tieners met een nierziekte strijken deze zomer neer in Den Helder voor het internationale zomerkamp KREW. KREW is een jaarlijks evenement vol sportieve en culturele activiteiten. En met heel veel gelegenheid om andere jonge nierpatiënten te leren kennen. Want het is soms fijn om te zien dat je niet alleen bent, dat er leeftijdsgenoten zijn die hetzelfde meemaken als jij!

KREW wordt elk jaar door een andere Europese nierpatiëntenvereniging georganiseerd. Dit jaar is de NVN aan de beurt. We zijn nog druk bezig met het programma, maar kunnen al wel zeggen dat we een dagje naar Amsterdam gaan en de natuur zullen opzoeken op Texel. Verder zijn er allerlei sportieve activiteiten en verschillende workshops, onder andere over het omgaan met je nierziekte.

Spanje en Polen hebben zich al aangemeld voor KREW, van andere landen verwachten we snel iets te horen. Specialistisch verpleegkundigen nefrologie van de Nederlandse universiteitsziekenhuizen hebben meegewerkt aan het selecteren van de Nederlandse deelnemers.

Over KREW

KREW staat voor Kidney Recreation & Education Week. Het kamp wordt georganiseerd door de European Kidney Patients' Federation (EKPF) in samenwerking met de aangesloten landelijke nierpatiëntenverenigingen, zoals de NVN.

Alvast een indruk krijgen?

Vorig jaar was KREW in Madrid en waren er 30 deelnemers uit Spanje, Portugal, Finland, Polen, Griekenland en Nederland. Elke dag hield een van de deelnemers een dagboek bij en stuurden ze foto's. Bekijk het verslag: KREW Madrid.