Nieuw: Consultkaart in beeld helpt kiezen uit behandelingen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 27 mei 2021

Moet u gaan kiezen uit dialyse, transplantatie of conservatieve behandeling? Om u te helpen is er nu een consultkaart met afbeeldingen en korte teksten: 'Blijvende schade aan uw nieren'. Deze consultkaart in beeld geeft de belangrijkste informatie weer.

Als u blijvende schade aan uw nieren heeft, komt er veel op u af. U moet een keuze maken voor een behandeling, die veel invloed heeft op uw leven. Dat doet u samen met een team van zorgverleners; bijvoorbeeld met de arts, verpleegkundige, en maatschappelijk werker. De zorgverlener heeft de medische kennis, en u heeft kennis over uw leven. Zo beslist u samen welke behandeling het beste bij u past.

Bespreek de 'Consultkaart in beeld' met uw zorgverlener. Die kan extra uitleg geven. En u kunt extra vragen stellen. Bijvoorbeeld over de voordelen, de nadelen en de risico’s van de behandeling. Of over de gevolgen van de behandeling voor uw leven. Zo wordt er meer duidelijk, voordat u samen een keuze maakt uit behandelingen.

Downloaden en printen

Neem de 'Consultkaart in beeld' mee naar uw zorgverlener. Klik op Blijvende schade aan uw nieren (pdf) om de consultkaart te downloaden. Wilt u het bestand printen? Sla het dan eerst op in uw computer.

Mogelijk door KIDZ

De 'Consultkaart in beeld' is mogelijk gemaakt met geld van KIDZ; een samenwerkingsverband van patiëntenorganisaties en de patiëntenfederatie. Lees meer hierover op kidz.nl.

Vragen? Stuur een e-mail

Heeft u nog vragen over de 'Consultkaart in beeld'? Stuur een mail aan Karen Prantl (NVN):prantl@nvn.nl

Andere consultkaarten vervallen

Naast deze 'Consultkaart in beeld' zijn er nog twee Consultkaarten over blijvende nierschade (die staan op Brochures kiezen). Ze bevatten alleen tekst. Op termijn gaan deze weg, omdat de 'Consultkaart in beeld' die twee consultkaarten vervangt.

Klik op Blijvende schade aan uw nieren (pdf) om de consultkaart te downloaden.