Zonnige wandeling in Austerlitz


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 27 mei 2024

Op zaterdag 18 mei organiseerde de NVN de jaarlijkse wandeling, dit keer in Austerlitz. Met circa 55 deelnemers werd er genoten van het mooie weer, het bos en vooral elkaars gezelschap. Nier Magazine-redacteur Bianka wandelde mee en doet hier verslag.

Het belooft een mooie dag te worden: de zon schijnt en de temperatuur is aangenaam warm. Vanaf 10 uur ‘s ochtends stromen de deelnemers dan ook vanuit alle hoeken van het land toe. Op het terras van het Beauforthuis in Austerlitz wordt onder het genot van een drankje en een stuk taart al gelijk volop met elkaar gekletst. Ook worden er afspraken gemaakt over samen oplopen.

Iedereen kan zijn eigen route kiezen en met het gezelschap dat hij of zij wenst. Als het wandelen van start gaat, worden er dan ook meerdere routes gelopen door verschillende groepjes. Zo maak ik met mijn leuke collega’s van de redactie van Nier Magazine een wandeling van 4 km. We bepraten een hoop met elkaar en ondertussen genieten we van de mooie natuur.

Na de wandeling wacht er een heerlijke lunch voor ons op het terras. Daarbij schuiven ook nierpatiënten aan die niet konden meewandelen, maar de gezelligheid niet willen missen. Want gezellig was deze dag zeker!