Bye, bye Newcastle

Gepubliceerd op 26 augustus 2019

Roelina deed afgelopen week mee aan de World Transparant Games (WTG), een soort Olympische Spelen voor mensen met een donororgaan. Met haar volleybalteam won zij een zilveren medaille. Ze deed een gooi naar een podiumplaats bij bowling en was supporter bij de andere sporten. Voor onze website hield zij een dagboek bij.

Vrijdag werd de balans opgemaakt: Nederland heeft 12 gouden, 15 zilveren en 16 bronzen medailles gehaald! De WTG zijn afgesloten met een gala. 


Donderdag

‘s Ochtends lekker uitslapen en een beetje bijkomen van alle indrukken en activiteiten. Want ook supporter zijn is best vermoeiend.
Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar de atletiekbaan, daar wordt in verschillende leeftijdscategorieën gesport: kogelstoten, balwerpen, verspringen en hardlopen op verschillende afstanden.
Het mooie van atletiek is dat het publiek iedereen aanmoedigt. Bij hardlopen bijvoorbeeld, daar worden de laatste mensen over de streep geklapt en toegejuicht. Want voor iedereen is het een prestatie om daar te staan. Ook mooi om te zien is dat de sporters genieten van het applaus en de aandacht.
Aan het einde van de middag terug naar het hotel omdat we ‘s avonds weer op tijd in het Holland House moeten zijn. Daar wordt nog extra aandacht besteed aan alle sportonderdelen van de afgelopen dagen en de medaillewinnaars. En dan feesten maar, met een drankje, muziek en dansen! Het was een gezellige avond en weer verschillende mensen gesproken.

Vrijdag

De laatste dag… Er worden nog verschillende onderdelen van atletiek gedaan en ook nog medailles gewonnen.
We kijken erg uit naar het galafeest. Om kwart over zes spreken we af in de hal van ons hotel. Iedereen is netjes gekleed, de dames in mooie jurken en de heren in nette overhemden. Niet meer in oranje, niet meer in sportkleding en dat is wel even wennen. Sommige mensen herken je niet meer.
We kunnen lopend naar het feest, dat begint met een hapje eten en wat speeches, Inmiddels is de band al gaan spelen, een coverband van de Beatles. Die wordt opgevolgd door een dj met hedendaagse muziek. We praten, dansen en vermaken ons prima!

Zaterdag

Koffers inpakken. Na nog een rondje te hebben gelopen, is het tijd om naar de boot te gaan. Bye Newcaste, bye WTG!

Lees de eerdere dagboeken van de WTG